Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
 • Cum reușești să găsești un echilibru între satisfacerea așteptărilor cititorilor și menținerea autenticității vocii tale ca autor?

În urma feedbackurilor tuturor cărților scrise și publicate, am reușit să extrag câteva idei despre ce vor cititorii să primească de la operele mele. Am încercat ulterior să mulez aceste detalii pe acțiunea cărților mele, astfel încât să nu îmi pierd amprenta, ca scriitor, dar să ofer și ceea ce era necesar să atragă. A fost un compromis pe care mă bucur că l-am făcut.

 • Care au fost sursele de inspirație pentru Seria R4 și ce mesaje dorești să transmiți prin cele două cărți de dragoste “Prințul de inimă neagră” și “Asasinul de Treflă”?

Seria R4 a luat naștere când urmăream prima mea dramă chinezească. A fost un moment cheie în acel serial care m-a transpus imediat în lumea R4. Am vrut patru prinți diferiți și cu povești de viață autentice ( au devenit cinci între timp 😊), apoi restul acțiunii a evoluat din propriile așteptări de la cărțile mele.

În „Prințul de inimă neagră” am vrut să arăt cât este de ușor să emiți prejudecăți la o primă vedere, fără să cunoști traumele din trecut ce-au format un astfel de caracter și totodată sfatul de a nu renunța la ceea ce îți dorești. La visurile tale, nu trebuie să renunți.

„Asasinul de treflă” a fost expusă ideea de suflete pereche, care ajung împreună în ciuda tuturor piedicilor. Mesajele transmise sunt: nu trăi în trecut, luptă pentru ceea ce îți dorești și iubește-te și acceptă-te cu toate defectele pe care le ai.

 • Participarea la Bookfest a reprezentat un prilej oportun pentru a primi impresii de la cititori. Cum a fost pentru tine această experiență și cum ai simţit că au fost primite cele mai noi volume de către public?

Participarea la Bookfest a fost un alt vis devenit realitate. În ciuda tuturor emoțiilor și temerilor avute, întâlnirile cu cititorii au fost minunate și mi-au oferit puterea și încrederea de a merge mai departe. Seria R4 a fost o surpriză pentru toți cititorii, chiar dacă am avut mari neliniști la apariția ei. Faptul că acțiunea are la bază un basm contemporan, cu prinți, prințese și răufăcători într-o lume distopică, a fost în sine o tentație, iar cărțile au surprins prin personajele diferite, misterele din jurul lor și răsturnările de situație surprinzătoare.

 • Numește un personaj creat de tine pe care ți-ar fi plăcut să-l cunoști în viața de zi cu zi și de ce?

Mi-ar plăcea să o cunosc pe Alethea, un personaj care va apărea în volumul 4 al Seriei R4. Aș vrea să vorbesc cu ea și să îi demonstrez că există oameni în care poți avea încredere, fiindcă nu toți sunt la fel, apoi aș încerca să o ajut să se iubească pe sine și să accepte să fie iubită.

 • “Prințul de inimă neagră” este o carte de dragoste din sfera enemies-to-lovers, dar care, pe lângă scenele picante și plot-twist-ul interesant, pune mare accent pe puterea feminină întruchipată de Khalida Mocarmi. Cât de mult crezi în standardele feminității și ce înseamnă pentru tine o femeie puternică?

Khalida este un personaj care, într-o mare măsură, îmi seamănă foarte mult. Cred și susțin egalitatea între sexe, dar la modul în care să nu știrbesc din masculinitatea bărbatului. Totuși, sunt o scriitoare de cărți romantice și, deși sunt convinsă și demonstrez în poveștile mele că o femeie se poate salva singură, fiindcă are această putere, uneori e frumos să te lași salvată de un prinț atent și puternic.

 • În cel de al doilea volum al seriei R4 îl întâlnim pe Dimas, un prinț curajos în luptă, dar nu și în dragoste. În scurt timp după lansare, “Asasinul de treflă” a devenit o carte erotic romance bestseller. Care crezi că au fost detaliile din carte cu care cititorii au rezonat cel mai mult?

Detaliul din carte este Dimas. 😊 Personajul masculin este creat astfel încât să fie genul de bărbat care este atent cu femeia iubită, care face orice pentru fericirea ei, dar totodată este sincer când vine vorba de nesiguranțele lui și nu se teme să ceară ajutorul iubitei pentru a se vindeca. Bineînțeles, Dimas a avut de partea lui și acțiunea de așa natură să îi scoată în evidență toate aceste calități, iar toate acestea au făcut ca cititorii să îl favorizeze.

Orice cititoare își dorește un prinț care să distrugă lumea doar pentru a o salva pe ea.

 • Cu ce volume urmează să ne surprinzi?

Momentan mă pregătesc pentru lansarea celui de-al treilea volum din Seria R4 – „Moștenitorul de Diamant”, ce aduce în prim plan povestea lui Issey ( prințul impulsiv și manipulator) și a Moranei ( prințesa căreia îi e teamă să greșească). O carte în care nu ai timp să respiri ușurat, fiind plină de acțiune și momente tensionate.

Am finalizat recent și scrierea volumului patru al acestei serii – „Sacrificiul de inimă roșie”, în care am expus viața unui personaj întâlnit și îndrăgit încă din „Prințul de inimă neagră”. Aelius se va lăsa descoperit și va veni cu o poveste plină de acțiune, suspans, răsturnări de situație și o iubire imposibilă, care sper să ajungă la cititori cât mai curând.

 • Au existat momente în timpul scrierii care te-au făcut să râzi, să plângi sau să revii la amintiri dragi ție?

Este imposibil pentru mine, când scriu, să nu simt toate emoțiile pe care personajele mele le trăiesc în timpul acțiunii. Am râs atunci când ei au făcut-o, am plâns când au fost răniți și am fost furioasă când ei treceau prin momente tensionate. Însă au fost câteva momente din cărți ce vor rămâne mereu în mintea mea, unele îmi vor fura un zâmbet, iar altele – un oftat.

 • În culisele lumii literare există preconcepții legate de cărțile erotic romance. Ce le-ai transmite persoanelor care nu au citit niciodată o carte erotică și care sunt motivele pentru care ar trebui să dea o șansă unui astfel de volum?

Am avut norocul de a avea câțiva cititori care nu au citit erotic romance până la seria R4, iar acest lucru m-a ajutat cumva să le înțeleg mai bine motivele pentru care evită această categorie de cărți.

Există preconcepția că o carte erotic romance are doar partea de erotism, iar acest lucru nu este general valabil pentru toate cărțile din această categorie. Am adus în operele mele probleme psihologice ce erau în strânsă legătură cu partea erotică a poveștii, iar în acele situații erotismul a fost prezentat ca un tratament, o vindecare.

Cititorilor care evită acest gen, dacă totuși sunt curajoși și vor să dea o șansă, le ofer sfatul ca, înainte de a citi o carte din această categorie, să caute mai multe păreri despre ea sau să vorbească cu autorul (dacă se poate), fiindcă pot descoperi povești de viață uimitoare, cu care se pot identifica, și sfaturi de viață folositoare. Dincolo de partea erotică, pot citi cărți romance ce ajută foarte mult la dezvoltarea personală și rezolvarea problemelor din trecut. Cel puțin, eu sigur așa îmi creionez cărțile, dar am întâlnit lucruri noi și deosebite și în altele citite.

 • Ai putea descrie personajele principale din cele două volume ale Seriei R4 printr-un singur cuvânt/personaj?

Ah, doar unul? Ce dificil! 😊

Agnar – debusolat

Khalida – ambițioasă

Dimas – protector

Nysaa – vicleană

 • În final, te rugăm să le transmiți câteva gânduri cititorilor.

Vreau să mulțumesc tuturor cititorilor mei!

Fără încrederea și susținerea voastră, nu aș fi reușit să ajung atât de repede aici. Promit să vin în continuare cu povești deosebite, cu prinți misterioși și, cine ştie?, cu o serie surpriză în anul ce va urma. Aștept cu nerăbdare momentele în care vom discuta și vom dezbate subiecte și situații din cărțile citite.

Iar pentru cei care nu mă urmăresc, îi aștept pe paginile de social media:

Facebook ( https://www.facebook.com/Morgan.Kane.author ), Instagram ( https://www.instagram.com/morgan.kane.author/ ) și Tiktok ( https://www.tiktok.com/@morgankane.author ) pentru orice întrebări și discuții.

Vă îmbrățișez și vă iubesc!